מלבד עשרת הפלנטות ה"קלאסיות" שחשיבותן מוכרת על ידי כל האסטרולוגים ישנם מס' גופים שמימיים, שלא כולם מקבלים יחס שווה מבחינת חשיבותם על ידי כל האסטרולוגים.
חלק מהאסטרולוגים מייחסים חשיבות לאסטרואידים, מתוך כך שהאסטרואיד הוא גוף קטן במערכת השמש הנמצא במסלול סביב השמש.
מחבר: פרידה אורינגר
באוגוסט 2006 הגדיר האיגוד האסטרונומי הבינלאומי את המונח גופים קטנים במערכת השמש שהם גופים שאינם כוכבי לכת ואינם כוכבי לכת ננסים. מלבד קרס (האסטרואיד הראשון שהתגלה ומאז סיווגו שונה), כל האסטרואידים מוגדרים כגופים קטנים במערכת השמש.
על קיומם של האסטרואידים יודעת התרבות המערבית כמאתיים שנה, אך רק לאחר שנת 1970 החלו להשתמש בהם מבחינה אסטרולוגית, היות ורק אז התפרסם האפמריס הראשון שלהם (לוחות אסטרונומיים המציינים את מיקום הכוכבים).
האסטרואידים הגדולים - יונו, ווסטה, קרס ופאלאס ממוקמים במעין חגורה של רסיסי כוכב, ההשערה היא שהחגורה הזו נוצרה מרסיסי כוכב לכת גדול שהתרסק, או שאולי אלו רסיסים של כוכב בלידתו, אשר יתאחדו יום אחד. החגורה הזאת נמצאת בין מאדים לצדק וכך האסטרואידים מהווים קשר אסטרולוגי בין הפלנטות האישיות לחברתיות.
שמות האסטרואידים האלו מבוססים על שמותיהן של אלות מהתרבויות היווניות והרומיות.
קרס – דמטר
האסטרואיד הראשון שהתגלה, אך באוגוסט 2006 הוחלט לשנות את סיווגו לכוכב לכת ננסי. הוא התגלה ב-1 בינואר 1801 על ידי האסטרונום האיטלקי ג'וזפה פיאצי.
קרס היא האמא הגדולה, או העיקרון של אהבה ללא תנאי. דמטר היא אלת האדמה והתבואה במיתולוגיה היוונית וקשורה לפוריות וליבול. מקבילתה הרומית נקראת קרס (בלטינית: Ceres; נקראת גם צרס, בעיקר בארצות דוברות אנגלית), אחותו של יופיטר, ואמה של קורה, המזוהה גם כפרספונה היוונית.
בתור אלת התבואה היה לה תפקיד חשוב, שכן היוונים נשענו על חקלאות לקיומם ולפיכך ביטאו את הערצתם לדמטר בפסטיבלים וחגיגות. הקשר שלה לתבואה הפך אותה בעקיפין גם לאלת הפריון.
על פי הסיפור המיתולגי,את פרספונה היא ילדה מזאוס. האדס, אל השאול, התאהב בפרספונה, בתה של דמטר וחטף אותה אל השאול. דמטר, שאהבה מאוד את בתה, כעסה וכתוצאה מכך- הפסיקה את צמיחת היבול והתבואה והביאה בצורת וקרה על האדמה. בני האדם, שגוועו ברעב, התחננו לאלים שישנו את רוע הגזרה וזאוס דרש מהאדס להשיב את פרספונה לאמה.
האדס הסכים בלית ברירה, אך לפני ששחרר את פרספונה, נתן לה לאכול גרעין רימון, שזרע בלבה געגועים עזים ומייסרים אליו. לאחר שבלעה את הגרעין, לא יכולה הייתה פרספונה לחיות ולו שנה אחת בלי האדס. היא חזרה לאמה, אך בכל שנה, הייתה יורדת למספר חודשים (כמספר גרעיני הרימון שאכלה. המספר משתנה מגרסה לגרסה) לשאול, כדי להיות עם האדס. בחודשים אלו, כאבה של דמטר היה חוזר, ושוב היא הייתה מקפיאה את האדמה, העלים היו נושרים ודבר לא היה צומח. כך נוצרו החורף והסתיו. כאשר פרספונה הייתה חוזרת אליה מן השאול, הכול היה מתחיל ללבלב ולצמוח והאנשים היו קוצרים את התבואה, כך נוצרו האביב והקיץ.
האסטרואיד קרס שולט על המבנה המחזורי של עולם הטבע והקצב של נשיות ופוריות, הורות והתרבות. הגילוי בנוגע להשפעתו בשנים האחרונות הביא להתעוררות מעניינת בנוגע לאלוהות נשית, עם מימד נוסף של מודעות ותזונה. קרס הוא האסטרואיד הגדול ביותר, והוא בהחלט גורם לנזקים, הסיפור המיתולוגי מגלה זאת, כיצד דמטר בכאב ובצער שלה יכלה לגרום לכך שכל העולם יסבול – וזאת בכדי להשיג מחדש את מה שאיבדה. ההתייחסות אל קרס היא כבשורה או הפסד, אבל יש בו את ההבטחה שדברים יחזרו.
מבחינה אסטרולוגית, קרס מתאר את הדרכים בהם אנו מתייחסים לעניין הכבוד העצמי והערכה עצמית, מערכות יחסים שלנו עם ההורים שלנו והילדים שלנו, מערכת היחסים בין אמא וילד. אכפתיות, היצמדות, תלות, הפסד, הפרדה, דחייה, צער, שיתוף, עבודה ופרודוקטיביות.
הוא גם מתאר חקלאות, זרעים, אספקת מזון, דיאטה, בעיות אכילה, פוריות, אוכל, צער, גדילה, התרבות, יבול, דגן, צמחים, זרעים.
בכל מקום שקרס יופיע במפת הלידה זה יהיה תחום בו יהיו נוחיות ואהבה ללא תנאי, וגם היכן אנו צריכים את זה. קרס מראה כיצד טיפחו והזינו אותנו בשלבים מוקדמים וכיצד אנו מטפחים אחרים. הוא שולט באופן ישיר גם על אוכל ולבוש. מזין קיבלנו ואיך אנחנו מזינים אחרים. זה גם ישירות באוכל ובגדים.
פאלאס – אתנה
האסטרואיד השני שהתגלה, מיד אחרי קרס התגלה על ידי היינריך וילהלם אולברס ב-28 במרץ 1802. פאלאס הוא אחד האסטרואידים הגדולים שבחגורת האסטרואידים העיקרית, ומעריכים כי מסתו מכילה 7% מהמסה של כל החגורה.
פאלאס-אתנה היא המלכה הלוחמת, העיקרון של יצירתיות וחכמה. אתנה (מינרווה) הייתה בתו של יופיטר, שליט האלים. בדומה למיתוסים היוונים בנוגע לאתנה, גם המיתוס הרומי מספר שמינרווה לא נולדה בדרך הרגילה, אלא פשוט זינקה כאישה בוגרת וחמושה היטב מראשו של אביה.
היא מייצגת ידע אלוהי או חכמה, והיא הביטוי הנשי של רוח האלוהות או ההבנה מושלמת. היא גם שולטת ביחסים בין אבות ובנות, ובמצבים של גילוי עריות ומערכות יחסים פוגעות, למעשה אותם מקומות בהם צריך לשקם כוח שאינו מאוזן. פאלאס החכמה, האישה הלוחמת, נותנת משמעות וכיוון למאבקים של זכויות הנשים והשתחררות משליטה מדכאת של כוחות גבריים.
מבחינה אסטרולוגית, האסטרואיד פאלאס מתאר כיצד אנו מתייחסים ללימודים, יצירתיות, אומנות, ממשלות, פוליטיקה, ריפוי, התרחקות ממערכות יחסים, תחרות, ופחד מהצלחה. הוא מתקשר להגיון ואסטרטגיה, מקוריות, מדע, גנטיקה וביוטכנולוגיה, אמון, קונפליקטים, מערכת חיסון, צדק ואי צדק, חכמה ואינטואיציה, מאבק למען מטרות, הצלחה בעולם הגברי, חיבורים לקריירה.
פאלאס במפת הלידה מראה את התחום החיים בו הכישרונות האלה צפויים להיות ואלו יכולות יבואו לידי ביטוי.
הוא מדגיש את היכולת שלנו להכיר תבניות, ארגון או חוסר ארגון.
יונו – הרה
האסטרואיד השלישי שהתגלה, מיד אחרי קרס ופאלאס. הוא התגלה על ידי האסטרונום הגרמני קארל לודוויג הרדינג ב-1 בספטמבר 1804.
יונו מייצגת את החיבור האלוהי, או עיקרון השייכות, הזיקה. יונו (הרה) אשתו של יופיטר (זאוס, מושל האלים) שולטת בתפקיד האישה במערכות יחסים, תפקיד האישה כבת ברית ושותפה. בגלל החיבור שלה לנישואים היא שולטת על דברים כמו חוזים והסכמים מחייבים, נישואים ומערכת חברתית פטריארכאלית, חובה והתחיבות חברתית. הצד האפל שלה שולט גם על גירושין, פרידות, חוסר נאמנות וסכסוכים בין שותפים.
מבחינה אסטרולוגית האסטרואיד יונו מתאר את הדרכים בהם אנו מתייחסים לעניינים של התאמה, קבלה של אחרים, שיתוף הדדי, אמון, קנאה, חרדת נטישה, רכושנות ויכולת התמודדות. הוא קשור לנשואים ושותפויות, ויכול לסמל את האיכויות שאנו מעריצים באנשים אחרים, משיכה והתאמה עם אחרים.יונו זו האישה או התפקיד של האישה במערכת יחסים אינטימית. מזג האוויר קשור ליונו.
יונו במפת הלידה זה המקום שבו נמצא סימנים איפה אנו הכי קרובים לפגוש מישהו שאיתו נוכל לבנות יחסים ארוכי טווח או מחויבות במערכת יחסים. יונו נותן לנו אינדיקציה לגבי השותף שלנו לנישואים וחיים משותפים, לא השותפים שאנו חושבים שאנו רוצים (על אלו אחראים ונוס ומארס), אלא השותף שאיתו אנחנו צריכים להיות.
וסטה – הסטיה
האסטרואיד הרביעי שהתגלה, מיד אחרי קרס, פאלאס ויונו. וסטה התגלה על ידי האסטרונום הגרמני היינריך וילהלם אולברס ב-29 במרץ 1807, והוא נחשב לגוף השני בגודלו בחגורת האסטרואידים עם קוטר ממוצע של 530 ק"מ ומסה מוערכת של 9% מהמסה הכוללת של חגורת האסטרואידים בכלל. מסתו והבהירות שלו הופכים אותו לאסטרואיד הבהיר ביותר באזור זה ולגוף היחיד, מלבד קרס, אותו ניתן לראות מכדור הארץ בעין בלתי מזוינת.
האסטרואיד קרוי על שמה של אלת הבית, המשפחה ואש האח במיתולוגיה הרומית - וסטה. וסטה הייתה אלת המשפחה ומקבילתה של הסטיה במיתולוגיה היוונית. היא ייצגה את העיקרון של התמקדות והתחייבות והייתה אחת האלות הנערצות, היא גם נחשבה לעדינה, לרכה ולרחמנית מבין האלים היוונים.
וסטה מסמלת את הלהבה הפנימית, השומרת העתיקה של הלהבה הקדושה, הלהבה הקדושה מייצגת את מקור והמשכיות התמציות הקדושות "sacred essence".
מבחינה אסטרולוגית, האסטרואיד וסטה מתאר אמת רוחנית וערכים תרבותיים. את הדרכים בהם אנו מתייחסים לעניינים של התמסרות, מסורת ובטחון, עבודה, מסירות, חום, משפחה, התחיבות, הקרבה, התרחקות ממערכות יחסים אישיות, נשמה, אש פנימית, מסירות לתפקיד, התחדשות, מקומות קדושים, בריאות ובית, עכבות, חוסר ביטחון וטווח של תסביכים מיניים המבוסס על הכחשה ופחד מקרבה ואינטימיות.
בכל מקום שוסטה מופיעה במפת הלידה היא מראה את התחום שאנו הכי מחויבים למטרה. היכן יכולה להיות השפעה גדולה לאנרגיות שלנו.
עוד אסטרואידים מעניינים:
אידה ודקטיל (243 Ida and dactyl) – התגלה ב- 29 בספטמבר 1884. אידה היא דמות מהמיתולוגיה היוונית. זהו האסטרואיד היחיד שידוע שיש לו ירח משלו בשם דקדיל והוא אחד משני אסטרואידים שצולם "מקרוב" על ידי החללית גלילאו.
גספרה (951 Gaspra) – צולם "מקרוב" על ידי החללית גלילאו.
ארוס (Eros) - האסטרואיד הראשון עליו נחתה חללית – ב-12 בפברואר 2001, נקרא על שם אל האהבה היווני בנה של אפרודיטי, מקביל לקופידון. נולד מביצה קוסמית שנוצרה על ידי הלילה, התגלה שנת 1898 והוא הקרוב ביותר לשמי כדור הארץ . האיכויות שלו קשורות באלוהות שבפריון.
גלאוקה (288 Glauke) – סובב את צירו במשך 50 ימים – האסטרואיד (הידוע) בעל זמן הסיבוב העצמי הארוך ביותר.
2000 DO8ו- 2000 WH10– סובבים סביב צירם בפחות מ-80 שניות. המחזור (המוכר) המהיר ביותר.
פיית'ון (3200 Phaethon) – אחד מהאסטרואידים המגיעים למרחק הקטן ביותר מהשמש (נקודת הפריהליון) – רק 0.1399 יחידות אסטרונומיות שהם כ-21 מיליון ק"מ, כך שהוא פנימי יותר ממסלולו של כוכב חמה. פיית'ון, הנקרא על שם בנו של אל השמש הליוס שניסה לנהוג במרכבתו של אביו ונכשל, הינו המקור הקדמוני למטר המטאורים הג'מינידים, כך שייתכן שכיום הוא שביט כבוי שאיבד את יכולתו לשחרר אבק ולייצר הילה וזנב ולכן הוא נראה כאסטרואיד.