מחבר: פרידה אורינגר
חפיסת הקלפים "הילד הפנימי" - The inner child cards - בנויה על אגדות ילדים ומוטיבים נוספים מעולמות קסומים. חלק גדול מפרשנויות הקלפים מבוסס על רעיונותיו ומחקריו של הפסיכולוג ברונו בטלהיים, ושאוב מתוך ספרו "קסמן של אגדות". בספרו מדגיש בטלהיים את חשיבותן של אגדות והשפעתן על ילדים, כדרך לסייע לילד להתמודד עם ערכים חברתיים, עם פחדים ועם חולשות.
החפיסה הצבעונית מקבילה לחפיסת קלפי הטארוט ויש בה, כמו בטארוט, 78 קלפים, עם חלוקה לסדרה המרכזית ולסדרה משנית. ההבדל הוא בציורים והמשמעויות בעלות הגוון החיובי יותר, כראוי לחפיסה שכולה אגדה.
הסדרה המרכזית מבוססת על אגדות ידועות ודמויות מתוך אגדות, כך למשל, קלף 0 בטארוט הוא השוטה, מיוצג בחפיסה זו על ידי כיפה אדומה. קלף מספר 1 בטארוט הוא הקוסם, מיוצג בחפיסה הזו על ידי אלאדין, קלף מספר 2 בטארוט הוא הכוהנת הגדולה, מיוצג בחפיסה הזו על ידי דמות הפיה האגדית זו מהאגדה סינדרלה או מהקוסם בארץ עוץ, וכן הלאה.
הסדרה המשנית, מחולקת כמו בטארוט לארבעה סדרות, אלא שהאלמנטים מעט שונים. המקבילה לסדרת המטבעות בטארוט היא סדרת הקריסטלים, המקבילה לסדרת המטות היא סדרת מטות הקסם, המקבילה לסדרת הגביעים היא סדרת הלבבות המכונפים, סדרת החרבות מופיעה גם בחפיסה הזו כסדרת חרבות. למעשה חפיסה זו מסייעת לנו לחשוף את היצירתיות שבתוכנו. כניסה אל עולם האגדות והתבוננות דרך עיניו של ילד. המסרים והארכיטיפים הם של ריפוי, אהבה, הומור, צורך בשינוי וכן הלאה. כל כך פשוט וכל כך קסום.
פלורה
האלה הרומית פלורה היא דמות חשובה בטבע, היא נחשבת לאלת הפרחים והגנים, אך גם עצי הפרי, הגפנים והדגנים, והיא מייצגת את האביב.
שמה נובע פלוריס הלטינית, כלומר פרח פירוש שמה הוא "הפורחת", "המשגשגת", "שפע", או גם "פריחה רעננה". למרות שלא נחשבה לדמות מרכזית במיתולוגיה הרומית, עם בואו של האביב נערך פסטיבל על שמה - Floralia , שנערך בסוף אפריל ובתחילת מאי ומסמל את התחדשותו של מחזור החיים. הפסטיבל כלל משחקים, הופעות תיאטרליות ומרוצי מרכבות. הרומאים התהלכו עטויים בזרי פרחים סביב צווארם או ראשם. בחגיגות הזונות היו מופיעות בערום בתיאטראות, וככל הנראה היה מדובר במסיבה פרועה.
לפלורה יש אלמנטים של אלת פריון ואהבה, עם התכונות הנלוות של פוריות. באחד הסיפורים נתנה פלורה ליונו פרח קסמים שאפשר לה להרות ללא עזרה מאיש, ומהריון הזה נולד מארס.
פלורה תוארה על ידי הרומאים כמפזרת פרחים מתוך שמלתה ועל ראשה וצווארה זרי פרחים. המקבילה היוונית של פלורה היא כלוריס, שהייתה נימפה. כלוריס (Chloris) מתוארת כנימפה שמפיה יוצא ענף פרחים.
הרומאים האמינו שיש בכוחה של פלורה למנוע מחלה פטרייתית של צמחים, שהופיעה בעיקר בגידולי החיטה, הגורמת לכתמים כתומים, שנראים כמו חלודה.
חמישה מטות
בקלף המקביל בחפיסת הטארוט של ריידר מתוארים בקלף חמישה מטות חמישה נערים נושאים מקלות ונדמה שהמקלות משרתים אותם ככלי ליצירת קשר ביניהם. הקלף מעניק לנו תחושה של התלהבות, אבל שום נזק או סכנת חיים. הקלף יכול לתאר תחרות בעלת אופי יוצר ומקדם, או מאבק שיש בו התגברות על קשיים, אך בכל מקרה הוא מביא אופטימיות ותקווה, הוא מתאר את להט היצירה, רעיונות יצירתיים רבים שעולים ואינספור מחשבות בנוגע לדרך בה ניתן ליישם אותם.
זהו קלף שמתאר אנרגיה רבה שזמינה עבורנו, ועלינו לשמור על התשוקה מבלי לדכא את האש על ידי מציאת המכנה המשותף.
המשמעות של קלף חמישה מטות בקלפי הילד הפנימי דומה ואולי משלימה עבורנו את הפרשנות – פלורה קוראת לכם להיפתח ולחשוף את התכונות הנשגבות שלכם. הצד הנשי שלכם בשיא פריחתו, והתקופה הנוכחית בחייכם אינה מאבק, אלא ריקוד.
התמקדו בחופש היצירתי שקיים עבורכם והיפתחו לשינויים שמצפים לכם באופק.
חשבו על האמירה: "יבוא יום שהסיכון להישאר בתוך הפקעת יהיה גדול יותר וכואב יותר מהסיכון שלקחתם לפרוח".
חזרה לעמוד קודםהדפסה